El Ple Municipal, per unanimitat de tots els grups polítics, han aprovat la moció per a donar suport a una de les festes més tradicionals del cap i casal.

La festivitat del Corpus Christi de València optarà a ser Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana. Ahir, dijous 28 de setembre la totalitat dels grups municipals ho van aprovar al ple, després de la moció que va ser presentada i defesa per la regidora de Ciudadanos Amparo Picó.
D’esta manera s’insta a la Conselleria de Cultura i a l’Agència Valenciana de Turisme a iniciar els tràmits corresponents per aconseguir la declaració. Amb este primer pas es vol aconseguir en un futur la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional.
El regidor de Cultura Festiva Pere S. Fuset ha destacat que amb este pas continua el camí de recuperació i posada en valor de la festa del Corpus impulsada des de la Regidoria de Cultura Festiva com festa grossa de la ciutat juntament amb les Falles.
En este sentit, en els últims anys s’han impulsat nombroses accions en distints àmbits, com la restauració dels elements processionals (per exemple, la Roca València, que ha tornat a eixir enguany en processó després de diversos d’absència) o la recuperació de l’ornamentació floral original de les Roques segons el seu significat litúrgic.

Fotografia: Gabinet de Premsa de l’Ajuntament de València