La carrossa de Ximo Esteve amb disseny de Marina Puche triomfa a l’acte central de la Gran Fira de València.

La Batalla de Flors ha aconseguit amb el pas dels anys i dècades ser un dels actes tant en la vessant festiva com social dels més importants que es celebren a la ciutat. Any rere any amb l’ampliació de les grades i llotges l’assistència es va superant junt a la incorporació d’artistes i dissenyadors com Ceballos & Sanabria, Marina Puche i  Ricardo Alcaide converteixen a l’esdeveniment en un gran esdeveniment. La llotja d’autoritats en esta ocasió va contar amb el Conseller de Hisenda de la Generalitat Vicent Soler i la quasi totalitat de regidors de l’Ajuntament, encara que amb la gran abscència de l’Alcalde Joan Ribó.
Amb l’acte d’ahir de vesprada es va tancar una nova edició de la Gran Fira de València en la que després un mes plens d’activitats culturals  i d’oci, amb una nova brillant Batalla de Flors que va deixar a la categoria reina del concurs, l’ Especial “A” el triomf de la carrossa “El Jardiner Polar” de l’artista faller Ximo Esteve i amb el premi extraordinari Baró de Cortes. El disseny va ser de Marina Puche , que d’esta manera torna a triomfar a la Batalla com l’any passat amb “Les Fades de Primavera”. Van arreplegar el guardó, Clara María Parejo, Fallera Major Infantil de València 2017 i la seua cort d’honor que van ser les que van ocupar la carrossa ahir.

Les altres guanyadores van ser, la carrossa “Margarida” de Carrozas Castillosa a la secció Ordinària “B”, “Formes” de Carrosses Cortés a la Ordinària “A” i “I Love Venecia” de Vicente Albert i disseny d’ Enrique Burriel a la Especial “B”.

Després del lliurament de premis, va ser el moment de la batalla en la que les candidates a falleres majors de València 2018, i la resta de participants tant a les carrosses com a les llotges van començar el llançament de clavellons amb el que en pocs minuts van omplir de color tot el passeig de l’Albereda malgrat la gran calor que es va patir durant la vesprada. A banda, els debats que s’obrin a partir d’ara per a l’any que ve per a l’acte com la possibilitat d’ampliar a més llotges i un nou sistema de venda de localitats per sorteig que haurà d’estudiar la regidoria de Cultura Festiva.

Fotografies: Sergio Mora