El canvi al sistema de classificació del concurs i les subvencions, causes del mínim augment d’enguany.

La inversió per a veure més Falla al carrer serà mínimament superior respecte al de l’any passat. Entre falles grans i infantils quasi un 2% més de pressupost es podrà veure.
Així, les falles grans apujaran el seu pressupost fins els 5.380.839,81 euros, un 1,07 per cent més que en 2017, mentres que les falles infantils tindran un pressupost global d’1.727.279,91 euros, el que suposa un increment del 4,74 per cent respecte al pressupost que han tingut en l’edició d’enguany.

Estos augments, que comportaran l’increment del global de les subvencions municipals,  arriben després de la nova classificació de les falles consensuada per Fuset amb representants del món faller i ratificada per l’assemblea de presidents abans de l’estiu. “En 2018 tindrem una major quantitat de categories i l’augment de premis serà considerable, sobretot pel que fa als que reconeixen l’enginy i la gràcia de les falles, una reivindicació històrica de la festa”, ha explicat Pere S. Fuset, regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.
En este sentit, les falles grans optaran a premis que s’incrementaran en 15.920 euros. N’hi haurà un augment per dotar els tres millors premis i els millors ninots de les seccions 3a C, 8a A, 8a B i 8a C i es creen els premis per a les falles que guanyen el segon i el tercer guardó d’enginy i gràcia en cadascuna de les seccions, amb una dotació total d’11.430 euros.
Pel que fa a les falles infantils n’hi haurà un increment de 960 euros del reconeixement econòmic per als tres millors premis de les seccions 19a, 20a, 21a i 22a i, complementàriament, es doten amb 3.994 euros els segons i els tercers premis d’enginy i gràcia de cadascuna de les seccions. En total, entre grans i infantils, es preveu que la quantia de premis en metàl·lic s’incrementarà en uns 20.874 euros.
L’augment dels pressupostos destinats a la construcció de les falles comportarà igualment un augment de la quantia global de les ajudes concedides per l’Ajuntament de València a les comissions de la ciutat a les quals ajuda amb un 25% del total.

Fotografia: Sergio Mora