L’ornamentació típiques de les festes nadalenques ja lluixen pels diferents carrers de la ciutat.

Ahir dilluns 4 de desembre es va il·luminar la plaça de l’Ajuntament amb els ornamentaments i un gran arbre. Les encarregades de fer la primera encesa de les festes van ser les falleres majors de València 2018 Rocío Gil i Daniela Gómez acompanyades per les seues respectives Corts d’Honor. També no van faltar, l’Alcalde Joan Ribó ni tampoc el Regidor de Cultura Festiva Pere S. Fuset.
Aquest acte celebrat suposa l’inici de la campanya comercial, lúdica i cultural de Nadal 2017. Per tercer any consecutiu hi haurà una descentralització de l’ornamentació i la il·luminació nadalenques per a reforçar l’activitat comercial en diversos barris i pobles de la ciutat “i incidir en l’aposta del govern municipal per a donar protagonisme a tots els districtes de València”, segons ha dit l’alcalde, qui ha destacat “la coordinació d’un ampli programa de cara a estes festes, tant entre les diferents regidories i entitats de la ciutat, com entre els barris”. La principal novetat d’enguany quant a l’ornamentació és l’increment d’arbres de Nadal als barris com a complement al tradicional arbre de Nadal de la plaça de l’Ajuntament. Dels 6 dels últims dos anys, enguany se n’instal·laran 9, al sumar els barris d’Orriols, Sant Marcel·lí i Abastos als emplaçaments que els dos últims anys ja han tingut arbre de Nadal (les places de Patraix, Campanar, Benimaclet, Sant Valeri (Russafa), la Creu del Canyamelar i Doctor Collado (en Ciutat Vella).
Quant a la il·luminació nadalenca, enguany s’incrementa la de la façana consistorial, mentres que en la plaça es disposarà una il·luminació lateral en bàculs. I l’arbre central serà transitable en el seu interior per primera vegada. “Estes novetats se sumen a la decisió l’any passat d’estendre la il·luminació de Nadal a tots els districtes i pobles de la ciutat, que ja van comptar almenys amb un cartell lluminós per a felicitar les festes o una cortina de llums de tecnologia LED”, ha recordat el regidor.

Fotografies oferides per: Gabinet de Premsa de l’Ajuntament de València