L’acció s’engloba una acció de promoció cultural i turística de les Falles.

Des del matí del dijous 8 de febrer llueix una falla a la coneguda estació d’Atocha de Madrid  en el marc d’una acció de promoció cultural i turística de les Falles. A l’acte han assistit la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible i Turisme, Sandra Gómez, i el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, junt amb les Falleres Majors de València 2018, en el Jardí Tropical de l’Estació Porta d’Atocha de Madrid.
Com a suport a la campanya promocional que du a terme tots els anys Turisme València, la Junta Central Fallera i Renfe, entre els dies 8 al 17 de febrer, a l’estació d’Atocha llueix enguany un monument faller, amb l’objectiu d’acostar als més de 62.000 viatgers que cada dia passen per l’estació a la gran festa valenciana, i animar-los que visiten la ciutat.

La Falla, que és un reflex de la tradició i l’essència de les festes, representa a una parella de valencians vestits amb els tratges tradicionals, un músic, un pirotècnic i un indumentarista, que posen en valor el treball i la gran riquesa cultural que hi ha al voltant d’este esdeveniment. Junt amb l’escultura, s’han col·locat uns textos que expliquen el sentit i l’origen de la falla, i que han sigut traduïts per l’ONCE a llenguatge braille i adaptats a persones amb discapacitat visual.

La iniciativa inclou també una mascletà “un tant especial”, atés que es podrà disfrutar gràcies a ulleres de realitat virtual, amb visibilitat en 360 graus. A més, els viatgers i viatgeres que ho desitgen podran fotografiar-se junt a una parella de valencians vestits amb la vestimenta típica en un photocall instal·lat en l’estació. Entre les persones que es facen esta instantània i la compartisquen amb l’hashtag #enAVEalasFALLAS es realitzarà un sorteig d’un viatge a València durant la temporada de Falles.

Fotografia oferida per: Gabinet de Premsa de l’Ajuntament de València