La moció va ser plantejada per la Regidora del grup municipal Ciudadanos, Amparo Picó i va ser aprovada per tots els grups, menys València en Comú que es va abstendre.

Ahir dijous 25 de gener al Ple Municipal corresponent al mes de gener de l’Ajuntament de València es va aprovar la moció presentada per la Regidora del grup municipal Ciudadanos Amparo Picó per a que el consistori del cap i casal inste a la Conselleria de Cultura a declarar Bé d’Interès Cultural (BIC) i Festa d’Interès Turístic la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats. Tots els partits votaren a favor, a excepció, dels tres regidors del grup municipal València en Comú.
Els elements inclosos per a esta futura declaració són la “Dansà”, “Cant d’ Albaes”, “la Escuraeta”, la “Missa d’ Infants”, la Ronda a la Verge, el Toc de Campanes, així com el propi desenvolupament del Trasllat i la Processó, entre altres. A més, la festivitat engloba a diversos i destacats sectors de la societat valenciana, com el de la Musica, l’Orfebreria, la Indumentària i la Pirotecnia, entre altres.
La festa compleix els paràmetres de la Llei de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana. Igualment, compleix amb els requisits de tindre un àmbit temporal i espacial. L’ àmbit temporal va des del divendres anterior al segon diumenge de maig i fins el dia del Besamans, mentres que, l’ àmbit espacial, es centra en l’ itinerari tradicional del Trasllat i de la Processó.

Fotografia: Sergio Mora