El gegant es podrà veure el proper 1 de juliol al cercavila d’inauguració de la Gran Fira de València.

La Gran Fira de València recuperarà en l’edició d’enguany la figura històrica de “La Quiqueta” després de la tasca realitzada per la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València.
La nova figura és molt dinàmica i interactuarà amb el públic. La seua estrena serà al cercavila inaugural de la Gran Fira de València que es celebrarà la vesprada-nit del 1 de juliol pels carrers cèntrics de la ciutat. La figura és obra de l’artista Manu Martín i l’ha vestida Chelo Ruiz.
La figura de ‘La Quiqueta’ s’emmarca en l’època daurada que va suposar l’inici del segle XX per a la Gran Fira de València. En aquell moment, juntament amb la proliferació de nous actes i festejos i amb la participació d’industrials i comerciants que estaven molt interessats en l’augment del ressò i la rellevància de la celebració, se situa la instal·lació de figures gegantesques al carrer, com ara la del Tio Nelo en 1901 o les de Nelet i Quiqueta en 1904. Estes figures s’instal·laven al centre comercial de la ciutat en forma d’arcs humanitzats, per la qual cosa la gent i els vehicles podien passar per baix. Les figures reproduïen tipus populars valencians i feien referència a un dels trets identitaris més importants de la ciutat de València, la seua identificació amb la cultura  tradicional de l’horta.

Fotografia: Gabinet de Premsa de l’Ajuntament de València