Enguany es compleixen 126 anys de l’acte més popular de la Gran Fira de València.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat en la seua última reunió a proposta del regidor de Cultura Festiva Pere S. Fuset instar a la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat a la declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC) la Batalla de Flors de València, que l’any passat va celebrar el 125è aniversari de la seua creació.
Aquest esdeveniment es celebra des de l’any 1891 com a acte culminant de la Gran Fira de València i es realitzava al Passeig de l’Albereda entre els ponts del Real i de la Mar.
Amb el pas del temps es va consolidar i va tindre una gran assistència tant de gent de dins com de fora de la ciutat com a gran festa popular. Prova de la seua importància i de gran actractiu a la Gran Fira de València es la seua destacada rellevància iconogràfica als cartells anunciadors.
En esta edició es continuarà contant com en les edicions anteriors amb una gran importància patrimonial, el treball d’artistes fallers i carrossers amb la construcció de carrosses artístiques, l’ornamentació floral i el ritual de la batalla floral festiva, a més de la interacció dels participants al seguici amb el públic.

Fotografia: Sergio Mora