Un total de 250 activitats en 86 escenaris diferents concentren una gran quantitat d’activitats culturals i d’ocis a la ciutat de València.

La Gran Fira de Juliol començà el 30 de juny i posarà enguany el seu punt i final el proper dia 3 d’agost amb una programació plena d’innumerables actes culturals i d’oci per a la ciutadania amb una gran oferta que realitza l’Ajuntament des de la seua Regidoria de Cultura Festiva.
250 activitats repartides en 86 escenaris continuant amb el model diversificat i descentralitzat de l’any anterior durant els propers 30 dies. Un gran esforç realitzat per diverses administracions i ens com la Diputació de València, la Universitat de València, la Junta Central Fallera, CACSA o Mercavalència, museus com l’IVAM o el MuVIM i moltes empreses privades i públiques, com l’EMT o Caixa Popular, per a fer possible una programació que converteix en molt especial el mes de juliol i en la qual caben des de grans actuacions musicals fins a la Batalla de Flors, passant per espectacles de diferent format als barris o als pobles de València.

Oficialment comença el dia 1 de juliol amb un cercavila des de la plaça de la Reina i amb una traca correguda que donarà la volta a tota la plaça de l’Ajuntament i que serà el símbol de l’inici d’esta Gran Fira, d’esta festa per a tots i per a totes”, ha afegit Fuset abans de referir-se al caràcter temàtic que tindran els caps de setmana. El segon estarà dedicat al folk i la música popular valenciana, encara que en la programació s’inclou també el Dia de l’Orxata o la XXII Entrada Mora i Cristiana.

El dissabte 15 serà “La nit a la mar”, amb un gran protagonisme de la Marina de València i dels Poblats Marítims, mentre que el dissabte 22 se celebrarà la Gran Nit de Juliol, amb concert de campanes, una ruta del Carme amb actuacions de 30 minuts en diferents enclavaments d’eixe barri i amb els museus oberts de les 20 a les 00 hores en alguns casos, i en altres inclús fins a les 2 de la matinada.

El dissabte 29 de juliol se celebrarà a la Ciutat de l’Artista Faller el tradicional Sopar de la Punxà, i l’endemà, a l’Albereda, l’encara més tradicional Batalla de Flors, que posarà el punt final oficial a la programació, encara que durant els dies 1, 2 i 3 d’agost la platja de Pinedo acollirà les corregudes de joies, incloses també dins d’una programació que inclou igualment els concerts de Vivers o el Festival de Jazz del Palau, sobre els quals ja hem informat, diversos espectacles pirotècnics, exposicions, tallers, teatre, màgia, balls, esport o actes fallers

Aci l’enllaç amb la programació: Dossier Gran Fira València

Imatge: Gabinet de Premsa de l’Ajuntament de València