S’ha presentat el calendari oficial de disparades que començaran a la vespra de la Crida.

El Palau de l’Exposició de València ha acollit la Gala de la Pirotècnia que ha contat amb la presència de les falleres majors de València 2018 Rocío Gil i Daniela Gómez junt al Regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València Pere S. Fuset. En la mateixa s’han confirmat les disparades per a les properes festes falleres.

El calendari s’obrirà la vespra de la Crida a les 20 hores amb un espectacle a càrrec de Ricasa i amb el patrocini d’Amstel en la Marina de València, mentre que Pirotècnia Valenciana s’encarregarà de l’apoteosi, la mascletà i l’espectacle final de la Crida, el dia 25 de febrer.

Pel que fa a les mascletaes, el dia 1 Peñarroja obrirà el cicle en què també es dispararà en la plaça de l’Ajuntament la de la Pirotecnia Zaragozana (dia 2), Vulcano (dia 3), del Mediterráneo (dia 4), Nadal-Martí (dia 5), Accitana-María Angustias (dia 6), Gironina (dia 7) i Global Foc-Caballer FX, el Dia de la Dona (dia 8). A continuació, dispararan les mascletaes Pirotecnia Alpujarreña (dia 9), Hermanos Caballer (dia 10), Tomás (dia 11), Ferrández (dia 12), Crespo (dia 13), Zarzoso (dia 14), Ricasa (dia 15), Aitana (dia 16), Turis (dia 17), Pirotècnia Valenciana (dia 18) i l’esmentada mascletà del dia 19, a càrrec de Pirotècnia Martí.

En allò referent a la resta d’espectacles pirotècnics hi ha programada una mascletà de colors en la plaça de l’Ajuntament la mitjanit de dissabte 3 a diumenge 4, a càrrec de Pirotècnia Vulcano. Una setmana després, dissabte dia 10 de març, Hermanos Caballer dispararà l’espectacle pirotècnic en la plaça de l’Ajuntament amb motiu de la Plantà de la Falla Municipal. Finalment, per encetar la gran setmana de Falles, la mitjanit de dijous 15 de març a divendres 16 Ricasa s’encarregarà de l’Albà de les Falles, un espectacle nocturn amb caràcter innovador que es farà en la plaça de l’Ajuntament i permetrà a les comissions falleres sumar-se a la celebració disparant carcasses sincronitzadament des de tots els punts de la ciutat per anunciar l’inici de la Nit de la Plantà.

El programa pirotècnic inclou els tradicionals castells a l’Albereda de la setmana gran de Falles, enguany amb Pirotècnia del Mediterráneo la nit de divendres 16 de març (24 hores); Peñarroja, la nit del dissabte 17 (a les 1.00 hores del dia 18), i Pirotècnia Martí la nit de diumenge 18 i la Nit del Foc (a les 1.30 hores ja del dia 19). Reyes Martí i el seu equip també s’encarregaran de l’espectacle amb motiu de la Cremà de les falles municipals (el dia 19 per la nit, a les 24 hores).

Fotografies: Alicia Sáez-Fallas VLC