La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport crea un guardó més per a les publicacions falleres del Cap i Casal.

Els llibrets que realitzen les comissions falleres de la ciutat de València tenen des d’enguany un nou premi que crea la Generalitat Valenciana i en concret la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport dotat amb 30.000 euros.
L’ajuda està dins de les subvencions destinades a la promoció de l’ús del Valencià en l”ambit festiu per a 2018 junt a les ja existents d’edició dels llibres de Falles a nivell Comunitat Valenciana, de la Magdalena, de les Fogueres i dels Moros i Cristians. Així estes ajudes exclusivers per a les comissions falleres de la ciutat vénen motivades per la declaració  de la festa com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO i la creixent participació els últims anys dels col·lectius fallers del Cap i Casal en els premis als llibres de Falles.
En concret, les subvencions per al foment del Valencià destinades a Llibrets de Falles de la ciutat de València comptarà amb una dotació de 30.000 euros per a distribuir en 20 premis, el primer dels quals serà de 4.000 euros, el segon de 3.500 euros, el tercer de 3000 euros, el quart de 2.500 euros, el cinquè de 2.000 euros i del sisè al desè de 1.500 euros, de l’11è al 15è de 1.000 euros i dels 16è al 20è de 500 euros.
Per a l’obtenció de les ajudes es valorarà la qualitat de l’edició, els continguts literaris, l’extensió del text escrit en Valencià, la difusió del llibre i la publicitat en Valencià. Les ajudes es podran sol·licitar a partir de la publicació de la convocatòria en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’.

Fotografia: Sergio Mora